Deutsch Tamás: az önsorsrontó brüsszeli szankciós politikát meg kell változtatni3Fénykép© hirado.hu

Deutsch Tamás: az önsorsrontó brüsszeli szankciós politikát meg kell változtatni

, 7 hír, 0 oldalnézet

Deutsch Tamás kiemelte: Magyarország kormánya teljesítette a vállalását, eredményes tárgyalássorozat végén létrejött a megállapodás Brüsszellel, ezzel elhárultak az uniós forrásokhoz való hozzáférés útjából a jogi és politikai akadályok. 2023-ban Magyarország rendelkezésére állnak az uniós források, a mezőgazdaság továbbá eddig nem látott nagyságrendű támogatásokra számíthat – mondta.

A delegációvezető felhívta a figyelmet: továbbra is várható, hogy Brüsszelből újabb akadályokat akarnak gördíteni az uniós források tényleges felhasználásának útjába. A lényeg azonban, hogy Magyarország minden vállalását teljesítette, az uniós források rendelkezésére állnak, a fejlesztési pályázatokat kiírhatják – húzta alá.

A fideszes EP-képviselő a brüsszeli korrupciós ügy kapcsán hangsúlyozta: a brüsszeli korrupciós gépezetet fel kell számolni. Megjegyezte, az összes eddig gyanúba keveredett EP-képviselő a szocialista frakcióhoz tartozik, „Dobrevék és Ujhelyi, a dollárbaloldal frakciótársai”. Szavai szerint „ez csak a jéghegy csúcsa”, a brüsszeli források további EP-képviselők érintettségéről beszélnek.