Dobó Kata meséjének előzetese is megérkezett, igazi családi filmre számíthatunk4Fénykép2Videó© origo.hu

Dobó Kata meséjének előzetese is megérkezett, igazi családi filmre számíthatunk

, 4 hír, oldalnézet

Megérkezett Dobó Kata második rendezésének előzetese. A magyar mozikban december 2-tól látható El a kezekkel a Papámtól! történetét Lakner Artúr Édes mostoha című regénye ihlette: főszereplője, Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült film Dobó Kata rendezésében, Gulyás Buda technikai rendezővel készült a Megafilm gyártásában. A film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta.  Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a film varázslatos jelmezeit Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.

A főbb szerepekben a 11 esztendős Marczinka Bori és Csobot Adél mellett Bokor Barnát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást láthatjuk.