Dobrev Klára: garanciát jelent az erős európai egyesült államok© hirado.hu

Dobrev Klára: garanciát jelent az erős európai egyesült államok

, 5 hír, oldalnézet

Az erős európai egyesült államok garanciája annak, hogy mi magyarok, magyarként, beleszólhassunk a világ dolgaiba – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának vezetője Salgótarjánban szerdán.

Dobrev Klára az ellenőrzött európai egészségügyi minimum, az európai minimálbér, minimálnyugdíj és európai családi pótlék fontosságát, egyben elérhetőségét hangsúlyozta. A mi közös Európánk nem engedheti meg, hogy legyenek első- és másodrendű állampolgárok – mondta.

Az Európai Unió himnuszával kezdődött, és a magyar himnusszal zárult eseményen a DK politikusa kiemelte, nem fél pártja tervét európai egyesült államoknak nevezni. Ez a szövetség elég erős ahhoz, hogy megvédje a polgárait a külső ellenségtől, de ahhoz is elég erős, hogy megvédje a polgárait akkor, ha kormánya – mint a magyar kormány most – előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, a választói felhatalmazás ellenére diktatúrát épít az országban – fogalmazott, hozzátéve: az európai egyesült államok Orbán Viktortól is megvéd minket, „ezért fél ő ennyire tőle”.