Donald Trump a Fehér Házban kegyelmet adott két pulykának10Fénykép1Videó© delmagyar.hu

Donald Trump a Fehér Házban kegyelmet adott két pulykának

, 22 hír, 0 oldalnézet

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében a hálaadás napja előtti hagyomány szerint kegyelmet adott két pulykának. Az ünnepség szinte egy időben zajlott Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várható kormánya kulcsfontosságú tagjainak bemutatásával, amelyre a delaware-i Wilmingtonban került sor.

Donald Trump az ünnepség során egyetlen szót sem ejtett a hatalomátadás folyamatáról. Boldog és egészséges ünnepeket kívánva az amerikaiaknak, a first lady, Melania Trump és a meghívott vendégek társaságában kegyelmet adott a Kukorica és a Kukoricacsutka nevű két pulykának, amelyek így egy iowai farmon élhetik le életüket.

A hálaadás az amerikaiak egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, amelyet minden évben november negyedik csütörtökén tartanak meg. Az első amerikai telepesektől megőrződött hagyományok szerint ilyenkor a termésért adnak hálát Istennek. Az ünnep tartalma azonban mára kibővült, és szakértők szerint az amerikai nemzeti identitás megteremtésének egyik ünnepe.