Donald Trump emberei nyertek az észak-karolinai pótválasztáson3Fénykép© vg.hu

Donald Trump emberei nyertek az észak-karolinai pótválasztáson

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az amerikai Fayetteville körzetében az 55 éves Dan Bishop - aki korábban az észak karolinai szenátus tagja volt - szoros versenyben nyerte meg a választást, amelyről az elemzők azt mondták, előre jelezheti a jövő évi választások végkimenetelét is. Bishop a szavazatok több, mint 90 százalékának összeszámlálása után 4100 szavazattal vezetett vetélytársa, a demokrata képviselőjelölt Dan McCready előtt.

Kedd este a szavazatok több mint 90 százalékának összeszámlálása után Bishop mintegy 4100 vokssal vezetett 36 éves vetélytársa, a demokrata képviselőjelölt Dan McCready előtt, nem sokkal ezt követően pedig a legtöbb amerikai médium jelezte, hogy a republikánus politikus lesz a győztes.

A pótválasztást azért kellett megtartani Fayetteville-ben, mert bár a tavalyi félidős választások alkalmával a republikánus Mark Harris győzelmet aratott, amit ellenfele Dan McCready el is ismert, a Demokrata Párt csalásra hivatkozva megóvta a választást. Az áprilisi előválasztásokon ismét McCready volt a demokraták jelöltje, a republikánusoknak pedig Bishop. A tavalyi évhez képest McCready idén több, mint ötezerrel kevesebb szavazatot kapott.