Donald Trump nagyon határozott fellépést kért a szélsőbaloldali vandálokkal szemben3Fénykép© origo.hu

Donald Trump nagyon határozott fellépést kért a szélsőbaloldali vandálokkal szemben

, 7 hír, 0 oldalnézet

Már több mint 4400 randalírozót tartóztattak le a hatóságok az elmúlt napok amerikai baloldali szélsőséges demonstrációkkal kapcsolatban. A zendülések, fosztogatások, gyújtogatások azt követően robbantak ki, hogy egy rendőri intézkedés miatt meghalt egy afroamerikai férfi Minneapolisban. Donald Trump amerikai elnök hétfőn nagyon határozott fellépést követelt az őrjöngő anarchistákkal szemben a kormányzóktól. A polgárháborús állapotokért a szélsőbaloldali anarchisták, az Antifa mozgalom tehető felelőssé, amely baloldali vandáljainak a célja a pusztítás.

Az utcán randalírozó szélsőbaloldali tüntetők elleni határozottabb fellépést követelt a kormányzóktól Donald Trump - írta a Fox News. Az amerikai elnök a helyi vezetők eddigi tevékenységét gyengének minősítette, és közölte velük, hogy a jogellenes demonstrálókat le kell tartóztani. Trump a kormányzókkal, a bűnüldöző szervekkel és a nemzetbiztonsági tisztviselőkkel folytatott beszélgetés során azt is elmondta a helyi vezetőknek, hogy „sokkal keményebbek kell lenniük" a szélsőséges tüntetőkkel szemben.

A határozott fellépés korábbi hiányát jól mutatja, hogy egy vandál demonstrálót nem zavarta az sem, hogy folyamatosan videózták: