Döntetlent játszottak Pakson© origo.hu

Döntetlent játszottak Pakson

, 6 hír, 0 oldalnézet

A német bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának pénteki nyitómeccsén az RB Leipzig fogadta hazai pályán a Hoffenheim csapatát. A gólnélküli első félidőt követően a második félidő hosszabításában Poulsen gólját visszavonták, így nem született gól a találkozón. Az RB Leipzig hazai pályán csak döntetlent játszott a Hoffenheim csapatával.

A Bundesliga 2020/2021-es szezonjából már hat forduló van hátra, és mivel a Bayern München a legutóbb mecccsén csak döntetlent játszott az Union Berlin ellen, így Gulácsi Péterék csapata csak öt pont távolságra van a bajnoki címvédőtől. A lipcseieknél Gulácsi Péter mellett a magyar válogatott másik alapembere, Willi Orbán is kezdőben kapott helyet.

Az első negyedóra után alakult ki az első nagyobb hazai helyzet: Emil Forsberg fejelte a kapu felé a labdát egy szabadrúgásst követően. Két perccel később Nkunku került óriási helyzetbe a Hoffenheim tizenhatosán belül, de a lövésébe beleléptek a vendégvédők, így nem sikerült megszereznie a vezetést az egyre lendületesebben támadó RB Leipzignek.