Döntőbe jutott Liu Shaolin Sándor
Fotó: magyaridok.hu

Döntőbe jutott Liu Shaolin Sándor

23 hírek, 4

Bejutott a rövidpályás gyorskorcsolya 1500 méteres döntőjébe Liu Shaolin Sándor. A magyar versenyző rendkívül magabiztosan nyerte meg hatfős futamát. Az elődöntőben úgy tűnt elveszett minden, mivel a harmadik helyre szorult egy előzés után és ezt követően elesett. A bírók azonban úgy ítélték meg, hogy az amerikai ellenfele szabálytalan volt, így bírói döntéssel döntőbe került a magyar gyorskoris.

Testvére, Liu Shaoangnak a bírókra is szüksége volt az elődöntőbe jutásért, öt körrel a vége előtt a japán Josinaga Kazuki úgy előzte meg szabálytalanul. Az elődöntőben mindent megtett Shaoang, többször élre is állt, de sajnos nem tudta végig tartani a lépést, végül hatodik helyen ért célba, ráadásul utólag ki is zárták.

Burján Csaba hatosában nem volt igazán kiemelkedő versenyző, de minden tagja a jók közé számít. A magyar versenyző a futam elején még vezetett is, de szép lassan hátrébb csúszott, végül hiába próbált meg mindent, ötödik helyen végzett, így nem jutott elődöntőbe.

Az volt a taktika, hogy élre állok, és minél többet vezetek, de hamar megelőztek. Amikor később észleltem, hogy előre mehetnék, velem együtt jöttek többen is. A végén egyszerűen nem volt rés, ahol előzzek. Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült jobban a futam, mert nagyjából öt egyforma képességű koris volt benne, mindegyiküket győztem már le, de most ők győztek le engem

– mondta Burján.

Mivel mindegyik elődöntő...

    Olvassa el: 24.hu