Döntöttek a Viking Idun kapitánya ügyében4Fénykép© alfahir.hu

Döntöttek a Viking Idun kapitánya ügyében

, 9 hír, 2 oldalnézet

Jogerős, hogy telefonos bűnügyi felügyelet alatt marad a Viking Sigyn kapitánya – erősítette meg az MTI-nek a Magyar Nemzet értesülését a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A most helybenhagyott elsőfokú döntés szerint a kényszerintézkedést április 30-ig rendelték el.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség még január végén fellebbezett a Viking Sigyn ukrán kapitányának bűnügyi felügyeletét elrendelő végzés ellen. A vádhatóság azt kifogásolta, hogy a bíróság nem írt elő személyes, csak telefonos jelentkezési kötelezettséget a gyanúsítottnak.

Mint az Index korábban megírta, a Hableány sétahajónak 2019. május 29-én nekiütközött Budapesten, a Margit híd közelében a Viking Sigyn szállodahajó. Az ezután elsüllyedő sétahajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast a mai napig keresnek a hatóságok. A Viking Sigyn ukrán kapitányát a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt.