Dugókat, baleseteket okozhatnak Karácsonyék kerékpársávjai Budapesten2Fénykép© hirado.hu

Dugókat, baleseteket okozhatnak Karácsonyék kerékpársávjai Budapesten

, 9 hír, 0 oldalnézet

Nem lesznek tarthatók, dugókat és balesetveszélyes helyzeteket okozhatnak az ideiglenesen felfestett belvárosi kerékpársávok - írja a Magyar Hírlap. A járvány kellős közepén nehezítik az autósok életét Karácsonyék, miközben a dugódíj is napirenden van náluk.

A lap emlékeztet, hogy a járványügyi helyzetből adódóan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új kerékpársávokat alakított ki áprilisban a Bartók Béla úton, a Tétényi úton és az Üllői úton, májusban pedig irányonként egy forgalmi sávot lezártak a Nagykörút három kilométeres hosszán az Üllői út és a Váci út között, így ez a szakasz az autósok számára egysávos lett.

Bár Karácsony arra törekszik, hogy az áprilisban és májusban ideiglenesen kialakított kerékpársávok közül minél több megmaradjon, úgy tűnik, hogy ez csak akadályozná a forgalmat, és még nagyobb dugók kialakulásához vezetne a belvárosban, írja a lap. A koronavírus-járvány elején ugyan visszaesett a gépjárműforgalom, de azóta a védekezés a második szakaszba lépett, a kijárási korlátozás megszűnt, az autós forgalom pedig ismét emelkedik, és nincs annyi kerékpáros, ami indokolttá tenné egész sávok kizárását a forgalomból.