Eddig 665 millió forintba kerültek a Hableány tragédiája utáni mentési, kutatási és kiemelési feladatok az állami szerveknek3Fénykép© hirado.hu

Eddig 665 millió forintba kerültek a Hableány tragédiája utáni mentési, kutatási és kiemelési feladatok az állami szerveknek

, 10 hír, 2 oldalnézet

2019. augusztus 30. 06:21 - szerző: 168 Óra/MTI

A Belügyminisztérium alá tartozó rendvédelmi szervek a június 11-i kiemelésig összesen 664,8 millió forintot költöttek el a Hableány sétahajó május 29-i tragédiája utáni mentésre, kutatásra és a kiemelési munkákra  - írta a Népszava a tárcától kapott tájékoztatás alapján.

Hozzáteszik, hogy ez az összeg még nem tekinthető végleges adatnak, mert egyrészt más minisztériumoknál, állami szerveknél is keletkeztek költségek, másrészt a keresés még mindig nem fejeződött be, egy embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

A lap szerint egyelőre nem tudni, hogy az állami és nem állami szereplők összesen mekkora összeget próbálnak majd behajtani a baleset felelősein. Az állami költségek mellett ugyanis számolni kell a balesetben elhunytak hozzátartozóinak kártérítési igényével, a vétlen hajóscég elmaradt jövedelmével, valamint a dunai teherfuvarozó cégek kárával is.