Egy hangszertokba bújva szökhetett ki Japánból a volt Nissan-vezér4Fénykép1Videó© hirado.hu

Egy hangszertokba bújva szökhetett ki Japánból a volt Nissan-vezér

, 13 hír, 2 oldalnézet

Továbbra sem tudni, hogyan szökött meg Japánból a pénzügyi visszaélésekkel vádolt és óvadék ellenében szabadlábra helyezett Carlos Ghosn, a Nissan autóipari konszern korábbi elnök-vezérigazgatója, a japán sajtó szerdai jelentései szerint sehol semmilyen hivatalos nyoma nincs annak, hogy a libanoni-francia üzletember elhagyta az országot; egy híradás szerint hangszertokban csempészhették ki tokiói otthonából.

Ghosn a hét elején közleményben jelentette be, hogy Libanonban van, de arról nem árult el semmit, hogyan került oda. A japán sajtó szerint egy magánrepülőgép repült Törökországba Japán egyik regionális repülőteréről Ghosn szökése idején. Hironaka Dzsunicsiro, Ghosn japán ügyvédje azt állítja, semmit sem tudott Ghosn szökéséről, s a hír őt is megdöbbente. Tudatta azt is, hogy nem számít arra, hogy a üzletember visszatérne Japánba.

Stephen Givens jogász, a japán jog szakértője szerint az eddig ártatlanságát hangoztató Ghosn szökésével egyértelműen bűncselekményt követett el, és így már soha nem térhet vissza Japánba anélkül, hogy börtönbe kellene mennie. A szakértő szerint Ghosn így patthelyzetbe került, és élete hátralévő részében aligha hagyhatja majd el Libanont.