Egy KDNP-s szerint el kell gondolkodni az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról8Fénykép© hirado.hu

Egy KDNP-s szerint el kell gondolkodni az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról

, 18 hír, 0 oldalnézet

Az elhangzott mondat egy KDNP-s képviselő véleménye, amit nem osztunk - nyilatkozta az atv.hu-nak Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról, hogy a KDNP-s Vejkey Imre a “börtönbiznisz”-javaslat parlamenti vitájában azt mondta: "itt az idő az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról, vagy bizonyos pontjainak a felfüggesztéséről”.

A Fidesz az Emberi Jogok Európai Egyezményének tartalmával egyetért. Az elhangzott mondat egy KDNP-s képviselő véleménye, amit nem osztunk. A Fideszt a magyar emberek véleménye érdekli a börtönbiznisszel kapcsolatban, azt tartjuk jelenleg fontos kérdésnek - nyilatkozta Kocsis Máté az atv.hu kérdésére.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét az után kérdeztük meg, hogy Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság elnöke az elítéltek kártalanítása, az úgynevezett “börtönbiznisz”-javaslat parlamenti vitájában arról beszélt: Strasbourgban a bíróság precedens ítéleteivel támogatta a börtönbizniszt, a magyar bíróságokkal együtt a bűnözők oldalára állt. Szerinte ez nem előremutató európai joggyakorlat. A bíróság ellen érvelve felhozta a bangladesi menekülteknek megítélt kártérítést is. "A strasbourgi döntések sértik az állam kompetenciáját, az ítéletek mögött globális csoportok érdekei húzódnak meg".