Egy több mint 400 milliós tendert nyert Mészáros Lőrinc a paksi bővítésnél© 24.hu

Egy több mint 400 milliós tendert nyert Mészáros Lőrinc a paksi bővítésnél

, 5 hír, oldalnézet

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. volt az egyedüli ajánlattévő nettó 449,9 millió forint értékben a Paks II. biztosítására kiírt alkuszi tenderen – olvasható a Napi.hu-n. Az eljárás eredményét a Paks II. Atomerőmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. a biztosítás-közvetítői piacon a nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott. A cég fölött 2018-ban szerzett befolyást Mészáros Lőrinc. Ezt követően a vállalat folyamatosan vásárolta fel a kisebb alkusz cégeket. A cég tavalyi árbevétele 4,45 milliárd forintra rúgott, amivel piacvezetőnek számít a területen.

A szolgáltatás megrendelését tartalmazó dokumentumból kiderül, hogy a közbeszerzés tárgya a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházás tervezési, beszerzési és kivitelezési paramétereit tartalmazó EPC szerződés szerint megkötendő biztosítások beszerzésével kapcsolatos fix díjas biztosítási alkuszi megbízási szerződés megkötése. A biztosítások között egy építés-szerelés biztosítás, egy szállítmánybiztosítás és egy általános felelősségbiztosítás szerepel.