Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítését2Fénykép© kisalfold.hu

Egységesen támogatja a közvélemény a gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítését

, 5 hír, 0 oldalnézet

Orbán Viktor miniszterelnök a „Magyarország újraindul!” címmel megrendezett gazdasági konferencián bejelentette, hogy amennyiben hazánknak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót. Az intézkedés számítások szerint 550-580 milliárd forintot jelent.

A tervezett lépés célja, hogy a gyermeket nevelő családok a koronavírus-járvány következtében felhasznált tartalékaikat újra feltölthessék. A Századvég telefonos, a felnőtt magyar lakosságot a fő demográfiai mutatók mentén reprezentáló közvélemény-kutatásában felmérte, hogy a magyarok hogyan vélekednek a kormányzat bejelentett adókönnyítéséről.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a gyermeket nevelő családokat érintő kedvezmény kapcsán társadalmi konszenzus alakult ki. A megkérdezettek több mint háromnegyede (79 százaléka) egyetért azzal, hogy a gyermeket nevelő szülők, családok kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, ha Magyarország gazdasági növekedése eléri az 5,5 százalékot. A tervezett intézkedést ellenzők aránya 18 százalékra tehető.