Ejtették az egyik vádpontot Harvey Weinstein ellen
Fotó: www.delmagyar.hu

Ejtették az egyik vádpontot Harvey Weinstein ellen

5 hírek, 1

A manhattani körzeti ügyész ejtette az egyik vádpontot Harvey Weinstein szexuális bűncselekményekkel vádolt, bukott filmmogul ügyében, mivel következetlenséget tártak fel az egyik vádló vallomásaiban.

Az illetékes bíró a csütörtöki tárgyaláson, amelyen a vádlott is jelen volt, elfogadta az ügyész indítványát arról, hogy Lucia Evans esetében ejtsék a vádat.

Egy évvel ezelőtt Lucia Evans a The New Yorker című napilapnak elmondta, hogy Weinstein egy szereplőválogatás alatt orális aktusra kényszerítette őt irodájában 2004-ban. Az akkor 21 éves Evans egyetemista volt. Közölte azt is, hogy először 2004 nyárán egy manhattani étteremben találkozott Weinsteinnel.

Benjamin Brafman, Weinstein ügyvédje augusztusi beadványában arra kérte az illetékes New York-i bíróságot, hogy ejtsék az ügyfele ellen szexuális bűncselekmények miatt emelt vádakat.

Brafman a csütörtöki tárgyalási napon azzal érvelt, hogy Evans hazudott mind a vádesküdtszéknek, mind a The New Yorker újságírójának a Weinsteinnel történt találkozójáról. Annak a véleményének adott hangot, hogy az ügy egyik nyomozója korruptan megpróbált befolyást gyakorolni az ügyre oly módon, hogy nem engedte tanúskodni az egyik tanút Evans téves állításairól.

"Az eljárás tisztessége kompromittálódott" - hangoztatta a bíróság előtt, majd a tárgyalás után annak a véleményének adott hangot, hogy hamis vallomás miatt büntetőjogi felelősségre kel...

Olvassa el: delmagyar.hu