Ekkortól jöhetnek az időalapú menetjegyek2Fénykép© hirado.hu

Ekkortól jöhetnek az időalapú menetjegyek

, 7 hír, oldalnézet

A Fővárosi Közgyűlés január 26-án, szerdán tárgyal és dönt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről. Kedvező határozat esetén szó szerint új időszámítás kezdődhet Budapest közösségi közlekedésében. A két első termékkel akár 60 és 120 percig is lehet utazni - írja közleményében a BKK.

A fővárosban közlekedők régóta igénylik egy olyan jegytípus bevezetését, amely korlátlan utazást biztosít számukra egy meghatározott, rövid időszakon belül, akár oda-vissza irányba. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ az elmúlt hónapokban előkészítette az időalapú mobiljegyek bevezetésének lehetőségét. Ráadásul ezek előtt még a jól ismert, hagyományos vonaljegy is elérhetővé válik digitális formában, ami ugyancsak sokaknak nyújthat segítséget utazásaik során.

A sokak által ismert klasszikus vonaljeggyel ellentétben ezek a jegytípusok nem korlátozzák az átszállások számát, bármennyiszer használhatók. Az időalapú jegyek ugyanazokra a BKK járatokra lesznek érvényesek, mint egy vonaljegy. Budapest közigazgatási határán belül a MÁV-HÉV vonatain, és a Volánbusz „kék” járatain is elfogadják majd azokat.