Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete7Fénykép2Videó© hirado.hu

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete

, 11 hír, 0 oldalnézet

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete; a Liget Budapest projekt keretében az 56-osok terén, az egykori parkoló helyén készülő múzeumépület idén őszre lesz szerkezetkész állapotban és 2022-től várja majd a látogatókat.

A magyar Napur építésziroda által tervezett új Néprajzi Múzeum a Városliget szélén egykor állt parkoló helyén épül, a térszint felett két hatalmas dombot képezve - mondta el a ház csütörtöki sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Baán László emlékeztetett arra, hogy az egyedi formájú épület terveit nagyon erős, építész "világsztárokat" felvonultató pályázaton választotta ki a nemzetközi zsűri és a fejlesztés azóta több rangos nemzetközi elismerést, köztük a Világ legjobb középülete díjat is elnyerte.

A Néprajzi Múzeum új otthona egy nagyszerű gondolat konzekvens végigvitele lesz: az épület mintegy 60 százaléka térszint alatt kap helyet, a felszín fölötti rész pedig két, dombszerűen emelkedő szárnyra válik szét, amelyek egyfajta kaput képeznek a Városligeti fasor torkolatában. A két épületrész egy 1 kilométeres sugarú kör alsó ívét képezi - méltatta a Ferencz Marcel vezette Napur építésziroda terveit.