Elhunyt Gloria Vanderbilt divattervező3Fénykép© origo.hu

Elhunyt Gloria Vanderbilt divattervező

, 7 hír, oldalnézet

A világhírű divattervezőt szerettei körében, manhattani otthonában érte a halál. Fia, Anderson Cooper, a CNN hírtelevízió műsorvezetőjének elmondása szerint nemrégiben gyomorrákot diagnosztizáltak nála.

– Gloria Vanderbilt egy kivételes nő volt, aki szerette az életet és a saját szabályai szerint élt. Egyszerre volt festő, író és divattervező, valamint kiváló édesanya, feleség és barát. Kilencvenöt éves volt, de ha bárki hozzá közelállót megkérdeznének, mind azt mondanák: ő volt a legfiatalabb ember, akit ismertek, ráadásul a legmodernebb és a legbelevalóbb is – mondta Cooper.

Gloria Vanderbilt 1924-ben született New Yorkban, a nagy vasúti mágnás, Cornelius Vanderbilt ükunokájaként. Két éves volt, mikor édesapja meghalt, több millió dollárt örökölt utána. Édesanyja Párizsban, Londonban és New Yorkban taníttatta. Művészettörténetet tanult, festő, majd divattervező lett, de modellként is dolgozott. Divatbirodalmát az általa tervezett farmernadrág hatalmas sikere nyomán építette fel, a hetvenes években minden amerikai nő az ő ruháit akarta viselni.