Elkészült az első húsz hazai Intercity-kocsi6Fénykép© travelo.hu

Elkészült az első húsz hazai Intercity-kocsi

, 9 hír, 2 oldalnézet

Elkészült a MÁV-Start Zrt. első húsz, saját forrásból gyártott, nemzetközi forgalomra alkalmas, új generációs InterCity-kocsija a Szolnokon - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden. Homolya Róbert elmondta: augusztusban elkezdődhet további hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése, amihez a saját forrás mellett kormányzati költségtérítést is kap a vasúttársaság.

Az elnök-vezérigazgató elmondása szerint a több mint ötven százalékos hazai beszállítói aránnyal épülő új flotta nemcsak modern, dizájnos, hanem praktikus, kényelmes, ráadásul a kocsik egy része családbarát és akadálymentesített is lesz. A prémiumszolgáltatásra vagy csendre, nyugalomra vágyók igényeihez alkalmazkodó fülkék is lesznek az első osztályon - tette hozzá.

A MÁV-Start hosszú távon szeretné folytatni a sorozatgyártást, mivel legalább háromszáz új IC+ kocsira van szükségük a személyszállítási piac 2023-ban várható megnyitásáig.  Homolya Róbert szerint a beruházások és a beszerzések akár évi ötven IC+ jármű gyártását is lehetővé teszik.