Ellenzéki káosz Budapesten2Fénykép1Videó© hirado.hu

Ellenzéki káosz Budapesten

, 5 hír, 0 oldalnézet

A megyei jogú városokban is éles a verseny.

Az önkormányzati választások előtt két hónappal nagyobb sebességre kapcsoltak a pártok, némelyiknek, ha kis mértékben is, de sikerült növelnie táborát – derül ki a Závecz Research (ZRI) augusztus első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából. A felmérés eredményei szerint

A pártnélküliek aránya az elmúlt egy hónapban kisebb lett, 34-ről 30 százalékra csökkent.

A biztos pártválasztói körben a Fidesz 53 százalékot ért el, a Demokratikus Koalíció 14 százalékos. Az aktív szavazók csoportjában is közel van egymáshoz a Jobbik, az MSZP és a Momentum – az előbbinek 9, utóbbiaknak 7 százalékos a támogatottsága. A Mi Hazánk Mozgalom az elkötelezett szavazók 3 százalékára számíthat, az LMP és a Kétfarkú Kutyapártnak 2-2 százalékra, a Párbeszéd 1 százalékra.

A közelgő önkormányzati választásokon azok tudnak pártlistákra szavazni, akik nem Budapesten vagy nem megyei jogú városban laknak. A felmérés eredményei szerint ha az érintett települések szavazóit vesszük alapul, akkor a Fidesznek még az országosnál is nagyobb előnye van, 38 százalék voksolna a kormánypártra.