Elon Musk szerint csődbe mehet a Twitter3Fénykép© index.hu

Elon Musk szerint csődbe mehet a Twitter

, 5 hír, 0 oldalnézet

Elon Musk a Twitter bizonytalan pénzügyi helyzetével kapcsolatos aggodalmát fejezte ki a cég megmaradt alkalmazottaival tartott első megbeszélésén – írta meg a Sky News. A múlt hét végén a milliárdos több ezer alkalmazottat bocsátott el.

Egy korábbi e-mailben Musk arra figyelmeztetett, hogy a Twitter nem lesz képes átvészeli a közelgő gazdasági visszaesést, ha nem tudja növelni a bevételeit. A milliárdos október végén vásárolta meg a platformot 44 milliárd dollárért, miután sokáig próbált kihátrálni a tranzakcióból.

A bevételnövelést Musk gyorsan elkezdte, erre a célra vezette be a 8 dolláros Twitter Blue szolgáltatást. Ennek lényege, hogy havi 8 dollárért bárki megkapja a Twitter profiljára a hitelesítést jelző kék plecsnit. Sokan aggályosnak tartják ezt a döntést, mivel így nem lehet majd megmondani, hogy melyik profilok mögött állnak valós személyek vagy vállalatok. A Twitter Blue elsősorban a reklámbevételek kiesését hivatott kompenzálni. Sok cég megszüntette a twitteres hirdetésit, mivel tartanak a platform új moderálási szabályaitól.