Emelkedés a tőzsdéken, új csúcson az amerikai indexek© portfolio.hu

Emelkedés a tőzsdéken, új csúcson az amerikai indexek

, 12 hír, 0 oldalnézet

Folytatódik az emelkedés ma az amerikai tőzsdéken, így újabb történelmi csúcsra ment a nyitást követően a Dow és az S&P 500 index. Közel 85 pontos emelkedéssel indította a kereskedést a Dow, ami 0,2 százalékos plusznak felel meg, az S&P 500 0,4 százalékot, a Nasdaq 0,6 százalékot erősödött.

Jó gyorsjelentések támogatják ma az emelkedést, a Facebook, a UPS, a 3M és a GE negyedéves számait is pozitívan fogadták a befektetők. Bár a Facebook felemásan teljesített a harmadik negyedévben az elemzői várakozásokhoz képest, masszív saját részvény-visszavásárlást jelentett be a cég. A UPS és a 3M mind a bevételek, mind a profit szintjén felülteljesítette az elemzői konszenzust, a GE menedzsmentje pedig felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait.

Az amerikai harmadik negyedéves jelentési szezon eddig erős, az S&P 500 indexből 119 vállalat tette közzé számait, amelyek közül 83 százalék teljesítette felül az elemzői várakozásokat. A Refinitiv konszenzusa szerint az S&P 500 vállalatai 35 százalékos profitnövekedésről számolhatnak be a harmadik negyedévre év/év alapon.