Erzsébet királynő megengedte Boris Johnsonnak, hogy nála eddzen3Fénykép© hirado.hu

Erzsébet királynő megengedte Boris Johnsonnak, hogy nála eddzen

, 11 hír, 2 oldalnézet

Biztonsági okokból nem tanácsos Boris Johnsonnak, az Egyesült Királyság miniszterelnökének közterületen edzenie, például kocognia London utcáin, ezért II. Erzsébet királynő felajánlotta neki, hogy sportolás céljára használhatja a Buckingham-palota udvarát. A nemrég súlyos COVID-19 betegségen átesett Johnsonnak most különösen fontos megerősítenie magát, és ehhez kiváló terepet biztosíthat a királyi rezidencia: a palotának van egy óriási kertje, közepén egy teniszpályával.

A Daily Mail beszámolója szerint az 55 éves Boris Johnson - aki korábban intenzív osztályra került a fertőzés következtében - most kínosan ügyel arra, hogy minél egészségesebb legyen. Új mottója a lap szerint így hangzik: "Don't be a fatty in your 50s" (Ne légy dagi az ötvenes éveidben). Johnson ennek jegyében eleinte az utcán futott, néha a kutyája társaságában, de a közterületen edzés nem volt túl hatékony, mert megállították őt az emberek.

Nem Johnson az első miniszterelnök, akinek a királynő átengedi használatra a rezidencia létesítményeit, időről-időre az uralkodó megajándékozta hasonló lehetőségekkel az Egyesült Királyság közjogi méltóságait. Ugyanakkor jelenleg II. Erzsébet és Fülöp edinburgh-i herceg nem tartózkodnak a londoni palotában: már egy ideje a windsori kastélyban, teljes izolációban töltik napjaikat.