Ez lehet Mészáros Lőrinc következő nagy dobása3Fénykép© 24.hu

Ez lehet Mészáros Lőrinc következő nagy dobása

, 5 hír, oldalnézet

Ha a két német óriási energiacég eurómilliárdos portfóliócseréihez szükséges brüsszeli "igen" megköveteli, az E.On kész lehet az eddig védett magyarországi pozícióinak feladására is - írja a Népszava.

Már a német tulajdonú, magyarországi áramszolgáltató cégek összeolvadásából is Mészáros Lőrinc milliárdos nagyvállalkozó alakja sejlik fel - legalábbis erre jutott a Népszava. A napilap szerint ugyanis az E.On és RWE németországi gigaügyletének hazai következménye, hogy a lakossági áramszolgáltatásnak akár a négyötöde is új kézbe kerülhet - és ez alatt valamely, a kormánynak tetsző, Mészáros Lőrinchez köthető cégek értendők.

A napilap abból indul ki, hogy az E.On - melynek az RWE Magyarországon gyakorlatilag mindenét átadná a két cég bonyolult üzletág-csereberéje részeként - az európai versenyhatóság felé tett lehetséges vállalásai közt szerepel az is, hogy a cég, mint azt Johannes Teyssen, az E.On vezetője közölte "egyes magyarországi kereskedelmi eszközök eladását" teszi meg az uniós versenyhivatali bólintásáért.