Ezeket kapjuk még a több mint 2000 lélegeztetőgép mellett4Fénykép© origo.hu

Ezeket kapjuk még a több mint 2000 lélegeztetőgép mellett

, 11 hír, 2 oldalnézet

Meg kell védeni a magyar vállalatok pozícióját, és azt is, hogy továbbra is mi legyünk a közép-európai térség legvonzóbb befektetési célpontja - mondta Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásában a parlamentben. A külgazdasági és külügyminiszter arról is beszélt, hogy mindent megtesznek a magyar állampolgárokért. Senkit nem hagyunk magára, a Magyarországon élőket megvédjük, a külföldön rekedt magyarokat hazahozzuk, a gazdaságot pedig újraindítjuk - jelentette ki Szijjártó Péter.

A világ legnagyobb és legerősebb gazdaságai is elképesztő kihívásokkal néznek szembe - mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben. Világossá kell tenni hogy hosszú és nehéz védekezésre kell berendezkednünk hosszú távon. Az egészségügyi védekezés mellett haza kell hozni a világban lévő magyarokat, és fel kell készülni a gazdaság újraindítására – mondta a miniszter.

A szükséges szerződéseket még időben megkötöttük a szükséges egészségügyi védekezéshez, így be tudjuk szerezni a megfelelő eszközöket. Ezen a héten is több tonnányi eszközt várunk – mondta a miniszter. A szabadrablás és a szabadkereskedelem határán működik most világszerte az eszközök beszerzése - hangsúlyozta a külügyminiszter.