Fejlesztés előtt a miskolci Bosch-gyár2Fénykép© origo.hu

Fejlesztés előtt a miskolci Bosch-gyár

, 6 hír, oldalnézet

Két évig tartó projektben korszerűsíti miskolci gyárát a Bosch-konszern, a beruházás révén új generációs termékek gyártása és tesztelése válik lehetővé.

Tizennégymilliárd forintot meghaladó beruházás kezdődik a német Bosch-konszern miskolci autóipari gyárában, a Robert Bosch Energy and Body Sys­tems Kft.-ben. A 2021-ig tartó projekt során egyebek mellett új generációs termékek gyártósorait és tesztberendezéseket telepítenek – jelentették be a cég vezetői tegnap Miskolcon. Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a 14,1 milliárd forintos beruházást a kormány 2,65 milliárd forint vissza nem térítendő összeggel támogatja – jelentette a távirati iroda.

A beruházás a már gyártott termékek – motorhűtő-ventilátor, elektromoskerékpár-hajtómű – új generációit és további új elemek, például okoskerék gyártását, modernizálását teszi lehetővé. A miniszter beszélt arról is, hogy tavaly a magyar gazdaságnak rendkívüli világgazdasági körülmények között sikerült prosperálni.