Felfüggesztette munkáját Afganisztánban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet2Fénykép© index.hu

Felfüggesztette munkáját Afganisztánban a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

, 4 hír, oldalnézet

Felfüggesztette afganisztáni irodájában a munkát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ). A helyi alkalmazottak egyelőre ugyan nincsenek közvetlen veszélyben, de a budapesti központ minden eshetőségre felkészült – nyilatkozta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója a hvg.hu-nak.

A MÖSZ húsz éve van jelen Afganisztánban, az ország északi részén fekvő Mazari Sharifban tartanak fenn irodát. Bár az elmúlt években magyarok nem dolgoztak itt, van egy 10-12 fős, helyiekből álló stáb, akikkel a Segélyszervezet budapesti vezetése folyamatos kapcsolatban áll. Az elmúlt napok történései miatt azonban a budapesti központ úgy döntött, a folyamatban lévő segélyprogramokkal együtt felfüggeszti a Mazari Sharifban található iroda működését.

A munkatársainktól nem jött még olyan információ, hogy közvetlen veszélyben lennének, de nehéz nekik. Ez egy törékeny helyzet, napról napra, óráról órára változhat, tehát bizonytalan a helyzet. Vannak mindenesetre forgatókönyveink a különböző helyzetekre, de arról, hogy kivonulunk-e az országból, illetve kimenekítjük-e a helyi alkalmazottainkat és a családtagjaikat, korai még beszélni