Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát5Fénykép© origo.hu

Felfüggesztették Szabó Tímea mentelmi jogát

, 11 hír, 0 oldalnézet

Az Országgyűlés keddi ülésén – miután döntöttek a veszélyhelyzet meghosszabbításáról – mentelmi ügyekről szavaztak a képviselők.

Szabó Tímea mentelmi jogát egy magánvádas rágalmazási ügyben függesztették fel 118 igen, 49 nem és 1 tartózkodás mellett. A Párbeszéd politikusát Bús Balázs korábbi óbudai polgármester jelentette fel, miután Szabó Tímea az egyik Facebook-posztjában így fogalmazott: „A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt”.

Felfüggesztették Akopjan Nikogosz örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát is, egyhangúlag, 169 igen szavazattal. A Fővárosi Törvényszék előtt zajló perben a szószóló negyedrendű vádlott. A vád szerint Akopjan Nikogosz a 2014. októberi nemzetiségi önkormányzati képviselő-választáson történő indulás és saját jelölőszervezete győzelme érdekében – másokkal együtt – rávett nem örmény nemzetiségű hajléktalanokat, hogy örménynek vallják magukat és anyagi juttatás fejében vegyenek részt a voksoláson.