Felfüggeszthetik a gyurcsányista Varju László mentelmi jogát6Fénykép© origo.hu

Felfüggeszthetik a gyurcsányista Varju László mentelmi jogát

, 14 hír, oldalnézet

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen választás rendje elleni bűntett miatt indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Az ügyről korábban az Origo isd beszámolt. Lényege, hogy Horváth Imre, volt újpesti MSZP-s politikust akarta visszalépésre bírni Varju még 2018-ban. Horváth visszautasította a DK-s ajánlatát.

A megalapozott gyanú lényege szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel. A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította.

Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas - írta a Legfőbb Ügyészség.