Felmérés a megújult Városliget népszerűségéről2Fénykép1Videó© hirado.hu

Felmérés a megújult Városliget népszerűségéről

, 4 hír, 0 oldalnézet

Mint az ismeretes, a Projekt megvalósítása során 2018 volt az első év, amikor a Városligetbe látogatók a már elkészült projektelemeket vehettek birtokba, 2019 pedig már az átadások éve volt, az előbbiek mellett az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ és a Komáromi Csillagerőd épülete is az elmúlt évben készült el. Idén átadták a Városligeti Sportcentrumot, hamarosan pedig birtokba veheti a közönség a Dózsa Györgyi úti Múzeum Mélygarázst, a Városligeti Futókört, a Kis Botanikus kertet és egy újabb Kutyás Élményparkot.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az Origónak kiemelte: Az eddig megvalósult projektelemek pozitív fogadtatása is azt jelzi, hogy a Liget Budapest Projekt hatására a főváros zöldfelületi, rekreációs és kulturális kínálata gazdagodott, és a látogatók a megújult Városliget egészét szeretni fogják és büszkék lesznek rá.

A Szépművészeti Múzeum 2018 október végi megnyitása óta több mint hatszázezer látogatót fogadott. A tavalyi őszi szünet előtt átadott Nagyjátszótér folyamatosan telt házzal üzemel, gyakorlatilag a Budapest első számú gyerekparadicsomává vált, jó időben minden hétvégén 10 ezer látogatót fogad, eddig közel 370 ezren játszottak itt.