Fénymásolt ajánlóív és Kubatov-lista került elő az egri polgármesteri hivatalban6Fénykép© index.hu

Fénymásolt ajánlóív és Kubatov-lista került elő az egri polgármesteri hivatalban

, 9 hír, 0 oldalnézet

"Egyértelműen kiderült, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal" - írja az Ungár Péter tulajdonában lévő Egri Ügyek egy paksaméta alapján, ami a cikk szerint a polgármesteri hivatal egyik szekrényéből került elő. A korábban fideszes vezetésű városban tavaly októberben a jobbikos Mirkóczki Ádám lett a polgármester.

A 2014-es papírok ránézésre egyértelműen a hírhedt Kubatov-listák: választópolgárok listázva mindenféle személyes adattal, hozzá pontozásos értékelés, hogy mennyire lelkes, lojális, aktív, stb. Ezek alapján "pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgosítható a Fidesz érdekében, mire használható fel. Például a párt noszogatására megy el csak szavazni, vagy önként és dalolva, sőt, lehet még ingyen aktivistáskodik is nekik" - írja a lap.

A Kubatov-listák ügye egyébként rendre előkerül, és mindig vita van arról, hogy ez legális-e vagy sem, hozzájárulással, a szimpatizánsaikról gyűjt-e adatot a Fidesz, vagy olyanokról is, akik ehhez nem járultak hozzá. 2012-ben például Péterfalvi úgy döntött, hogy nem vizsgálódik, mert ez már egy lezárt ügy.