Fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai ellenzékit4Fénykép© magyarnarancs.hu

Fideszes polgármester jelentette fel rémhírterjesztésért a gyulai ellenzékit

, 5 hír, oldalnézet

Múlthét szerdán közel tucatnyi rendőr tartott házkutatást rémhírterjesztés gyanúja miatt a Momentum tagjaként ismert ellenzéki hangadónál, Csóka-Szűcs Jánosnál, a gyulai Kossuth Kör elnökekénél. Lefoglalták a férfi számítógépét, telefonját, majd rabosították és kihallgatták. Sokáig furcsának tartották, hogy a rendőrség egyáltalán felfigyelt a Facebook-bejegyzésre, ami miatt Csóka-Szűcs bajba került, így Gyulán szinte mindenki biztosra vette, hogy egy bejelentő hívta fel a hatóságok figyelmét a posztra. Hétfő pedig arra is fényt derült, ki volt az - írja a Magyar Narancs.

Csóka-Szűcs hétfő kora délután arról tájékoztatta a Narancs.hu-t, hogy behívták a városi kapitányságra és öt nap után visszakapta a mobilját és számítógépét, valamint azt is közölték vele, hogy ki és miért jelentette fel.

A polgármester állítása szerint a „felhívás valótlan tényeket tartalmazó híresztelést valósít meg. Ezért alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, illetve alkalmas a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására.”