Figyelmeztető sztrájk lehet szerdán a légiforgalmi irányítóknál3Fénykép© 24.hu

Figyelmeztető sztrájk lehet szerdán a légiforgalmi irányítóknál

, 8 hír, oldalnézet

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tart a szakszervezet a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt-nél szerdán, ha addig nem születik megállapodás a felek között, a munkabeszüntetés a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér induló és érkező forgalmát, valamint a Magyarország felett átrepülő forgalmat is érintheti, kisebb késéseket eredményezhet – közölte a társaság az MTI megkeresésére.

Kiss Anita szóvivő tájékoztatása szerint a távol- és közelkörzeti, valamint torony irányítókat képviselő CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete hirdetett sztrájkot, velük folynak a tárgyalások. Amennyiben ezek sikertelenül zárulnak, úgy szerdán két órán keresztül lesz munkabeszüntetés – tette hozzá.

Az európai légiforgalmi áramlásszervező Eurocontrol pilótáknak kiadott hivatalos értesítése szerint a munkabeszüntetés 11 és 13 óra között várható, ennek idején Budapesten 15 gép landolását tudják megoldani, az átrepülő forgalomban pedig óránként 46 gépet tudnak majd kezelni. A szintén a HungaroControl által irányított koszovói légtér forgalma zavartalan lesz.