Gerendai Károly szerint politikai hangulatkeltés az Orbán-videó körüli felháborodás5Fénykép© 168ora.hu

Gerendai Károly szerint politikai hangulatkeltés az Orbán-videó körüli felháborodás

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Sziget korábbi főszervezője nem tartja helyesnek, ha egy fesztiválon arról győzködik a közönséget, hogy kire szavazzon. De ez nem ilyen eset volt.

"Egy ilyen rendezvény nem arra való, hogy a közönséget arról győzködjük, kire szavazzon, de főleg azért nem, mert akinek ez nem tetszik, az majd nem jön el legközelebb" - így nyilatkozott Gerendai Károly, a Sziget korábbi főszervezője a Lángoló Gitároknak arról, hogy a VOLT Fesztiválon Orbán Viktor 89-es beszédét vetítették. A miniszterelnök a Terror Háza Múzeum reklámfilmjében tűnt fel pár másodpercre a fesztiválon.

Gerendai úgy gondolja, hogy "van pár árnyalatnyi különbség a rendszerváltás évfordulójának népszerűsítése és a direkt pártpolitizálás vagy a választási kampánytevékenység között. Tudom, vannak akik történelemhamisítást kiáltanak és elvárnák, hogy foglaljunk politikai állást, utasítsuk vissza a reklámfilmet, de ez nem a mi meccsünk. Ha ilyen szinten beleállnánk, az valóban politikai állásfoglalás lenne, pont azt tennénk, amit most az ellenkező nézőpontból kifogásolni próbálnak."