Globális adatbiztonsági sztenderdeket javasol Kína3Fénykép© hwsw.hu

Globális adatbiztonsági sztenderdeket javasol Kína

, 8 hír, oldalnézet

Olyan, globális adatbiztonsági sztenderdek alapjait lefektető kezdeményezést indított útjára a kínai kormány, mely a személyes adatok kezelésén túl a kémtevékenységig terjedően meghatározná, hogy milyen protokoll szerint járhatnak el a csatlakozó országok. A kezdeményezés összesen nyolc területet ölel fel, és többek közt tiltaná, hogy a csatlakozó országok technológiai eszközökkel tömeges megfigyelést végezzenek egymás területén, illetve megtiltaná a cégeknek, hogy az anyaországukban tárolják más országokban működő szolgáltatásaik felhasználói adatait.

A kezdeményezés bár nyitott a világ összes, csatlakozni kívánó országa előtt, valójában nem más, mint egy újabb diplomáciai/politikai üzenet az Egyesült Államok felé, mely az elmúlt hónapokban újult erővel próbálja a technológiai ipar szereplőit (beleértve a szoftver- és a hardvergyártókat, fejlesztőket) nehéz helyzetbe hozni. Részben ennek részeként hívta életre az Egyesült Államok kormánya a "tiszta hálózat" kezdeményezést, melynek részeként az országból több tucatnyi, kínai fejlesztésű appot tilthatnak ki azzal az indokkal, hogy használatuk nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

5 jó érv az online Flutter képzésünk mellett Szeptember 14-én Flutter alapú mobilfejlesztői képzést indít a HWSW, íme néhány jó érv a kurzus mellett!