Golden Globe - A Három óriásplakát Ebbing határában és a Lady Bird nyert

Golden Globe - A Három óriásplakát Ebbing határában és a Lady Bird nyert

29 hírek, 1

Sam Rockwell kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért.

A vasárnapi Los Angeles-i gála első díjazottjai között volt még Nicole Kidman, a Hatalmas kis hazugságok című limitált tévésorozat női főszereplője, valamint Sterling K. Brown, a Rólunk szól című drámasorozat színésze.

A szolgálólány meséje című drámasorozatban nyújtott alakításáért Elisabeth Moss kapott Golden Globe-díjat, a musical- vagy vígjátéksorozat kategória legjobb színésznőjének járó elismerést pedig Rachel Brosnahannak, a The Marvelous Mrs. Maisel főszereplőjének ítélte oda a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA).

Az idei díjszezon első nagy díjátadó gálájának házigazdája Seth Meyers a Hollywoodot megrázó szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatos csípős megjegyzésekkel és tréfákkal nyitotta meg a 75. díjátadót. "Jó estét hölgyek és maradék urak!" - köszöntéssel üdvözölte az egybegyűlteket.

A szolgálólány meséje című disztópia kapta a legjobb drámasorozat díját.

A Hulu sorozatában a főszerepet Elisabeth Moss alakítja, akit az est folyamán már szintén díjaztak. A Margaret Atwood regényéből készült drámasorozat egy totalitárius világban játszódik, ahol a nőket tulajdonként kezelik. A drámasorozat kategóriában még a Trónok harca, a The Crown, a Stranger Things és a Rólunk szól volt esélyes a Holly...

    Olvassa el: kisalfold.hu