Görögország kiutasított két orosz diplomatát
Fotó: www.napi.hu

Görögország kiutasított két orosz diplomatát

5 hírek, 1

Kiutasított Görögország két orosz diplomatát, két másiknak pedig már a beutazását sem engedélyezte. Az egyik diplomatát név szerint is említik, bár azt nem részletezi a hír, hogy Viktor Jakovlev milyen pozíciót töltött be a athéni orosz nagykövetségen.

Az angol nyelvű Ekatimerini.com-ra hivatkozva az Index azt írja: a görög kormány szerint Moszkva az ország belügyeibe próbált beavatkozni diplomatáin keresztül, akik több görög hivatalnokot próbáltak lefizetni.

Görögország a 2015-ben az államcsőd közelében közeledett Oroszországhoz, Alekszisz Ciprasz kormányfő Vlagyimir Putyinnal találkozva felvetette a hitelfelvétel lehetőségét is Oroszországtól. Sokkal szorosabb együttműködés nem lett, de beszédes volt, hogy a Szkripal-ügy után – Angliában szovjet fejlesztésű ideggázzal támadtak meg ismeretlenek egy volt orosz katonai elhárítót és lányát, akik túlélték, de egy halálos áldozata mégis lehet a méregnek, amelyet London szerint az orosz titkosszolgálatok vetettek be –, Görögország azon kevés országok egyike volt, amely ezután tiltakozásul nem utasított ki orosz diplomatát.

(Magyarország ezt egy orosz diplomatával megtette.)

    Olvassa el: atv.hu