Gulyás Gergely: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet az államfőnél4Fénykép1Videó© hirado.hu

Gulyás Gergely: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet az államfőnél

, 6 hír, oldalnézet

Az elmúlt napokban az ellenzéki képviselők részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el, reagált a miniszterelnökséget vezető miniszter azokra az ellenzéki támadásokra, amelyek szerint az Országgyűlésnek nem kellene elfogadnia az Áder János illetményemeléséről szóló javaslatot. A módosítás ellen nemrég a DK és a szocialisták is szót emeltek, miközben az MSZP-frakciójából saját fizetésemelésüket többen is megszavazták tavaly júliusban – derül ki az M1 Híradójából.

A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél – olvasható a Miniszterelnökséget vezető miniszter közleményében. Gulyás Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy a Párbeszéd, az LMP, a DK, az MSZP és a Jobbik politikusai is magasabb illetményt vihetnek haza, mint Áder János köztársasági elnök, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki politikusok jelentős része támogatta saját fizetésük megemelését.

A parlament tavaly júliusban fogadta el a képviselői illetmények növeléséről szóló javaslatot, amire akkor a Jobbik teljes frakciója, a szocialisták közül a Párbeszéd frakciójában ülő Burány Sándor, az MSZP-frakcióból pedig Bangóné Borbély Ildikó, Hiszékeny Dezső, Molnár Zsolt, Varga László és a frakcióvezető-helyettes, Harangozó Tamás is igennel szavazott. Harangozó Tamás magának emelt fizetést szavazott, de