Győzelemmel kezdett a Veszprém a kézi BL-ben12Fénykép© origo.hu

Győzelemmel kezdett a Veszprém a kézi BL-ben

, 22 hír, oldalnézet

Szombaton a MOL-Pick Szeged győzelemmel kezdett a kézilabda Bajnokok Ligájában (31-28), ráadásul a világ egyik legjobb csapata, az FC Barcelona ellen. Vasárnap a Telekom Veszprém is hasonló nyitányban bízott a szerényebb eredménysorral bíró Motor Zaporizzsja ellen.

A mérkőzés előtti esélylatolgatás elég egyértelmű képet festett, a veszprémiek Európa egyik legerősebb csapata, ez pár kölni Final Fourban bizonyították már. Ráadásul az EHF klubrangsorát is vezetik momentán. A szakíró szerint az idei BL-kiírás egyik fő esélyesei, amit első sorban a remek a nyári igazolásoknak köszönhetnek. Mondjuk igazolás terén az ukrán csapat is belehúzott, két átlövővel erősítették meg a keretet – Sztanyiszlav Zsukov (Gummersbach) és Dener Jaanimaa (Lübbecke) csatlakozott.

Hogy mennyire nem gyenge a Zaporizzsja azt bizonyítja, hogy ugyan végig veszprémi vezetést mutatott az eredményjelző, de egy-három gólnál nem sikerült az első félidőben jobban meglépni az ukrán csapattól, csak pont utolsó percben 17-13-ra.