Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője7Fénykép2Videó© origo.hu

Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője

, 11 hír, 6 oldalnézet

A befogadás csodálatossága, fehér, keresztény heteroszexuális ironizálás, tisztességes (azaz szerinte szalonképes) Jobbik - ezek voltak Gyurcsány Ferenc vasárnap megtartott évértékelőjének legfontosabb gondolatai. A DK elnöke már-már atyáskodva éreztette, hogy ő az ellenzék vezetője.

Gyurcsány Ferenc vasárnap délután tartotta évértékelőnek nevezett beszédét, amely a "hagyományoknak megfelelően" indulatosra, és szenvedélyesre sikerült. A javarászt idősebb korosztályból álló közönség az Örömódával melegített a volt kormányfő fellépésére, aki színpadra lépve rekedtes hangon közölte, a napokban megfázott. Beszédének első felében a migrációval, és párttársának, Niedermüller Péternek a fehér keresztényeket támadó nyilatkozatával foglalkozott.

Hogy a csudában történhetett meg?- tette fel a kérdést az erdélyi, gyergyóditrói pékségben dolgozó két sri lankai vendégmunkás körül kialakult vitával kapcsolatban. Gyurcsány hosszas okfejtést követően - a kormány beándorláspolitikájára utalva - mindenkitől azt kérte a teremben, maradjon ember.