Hadházy Ákos: Perrel fenyegette Schiffer és Sallai azokat, akik visszalépnek
Fotó: hvg.hu

Hadházy Ákos: Perrel fenyegette Schiffer és Sallai azokat, akik visszalépnek

7 hírek, 2

A Fidesz megkörnyékezett ellenzéki politikusokat, nem lehet véletlen, hogy többen is úgy politizáltak, mintha a kormánypárt diktálta volna – mondta az LMP lemondott társelnöke. Hadházy Ákos szerint át kell gondolnia, milyen formában érdemes folytatni a politizálást, de abban biztos, hogy a kormányoldal nem fog tőle megszabadulni.

A politikus a 24.hu-nak adott interjújában arról is beszélt: visszalépni csak az egyéni képviselő tud, nincs olyan, hogy a párt megmondja. „Ráadásul Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Ez persze nyilvánvalóan képtelenség, és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét” – fogalmazott.

„Az LMP társelnöki posztjáról való lemondásom egyik oka azon túl, hogy felelős vezetőnek felelősséget kell vállalnia az eredményekért, hogy nem tudtam meggyőzni sem a saját pártomban mindenkit, sem a többi ellenzéki pártot, hogy az a méreg, amit a Fidesz évek óta csepegtetett a társadalomba és a politikai ellenfeleibe, az halálos is lehet. Ez a halálos méreg a gyűlölet mérge. A választók jól érzékelték, hogy az ellenzéki pártok tagságának egy része jobban utálja a másik pártot, mint a kormányt.

Ehhez persze kellettek azok a politikusok, akik a pártok tagságát heccelték” – tette hozzá.

    Olvassa el: mno.hu