Intifádát hirdetett a Hamász Trump döntése miatt
Fotó: www.atv.hu

Intifádát hirdetett a Hamász Trump döntése miatt

13 hírek, 2

Iszmáil Haníje, a radikális iszlamista Hamász szervezet Gázában élő politikai vezetője hadüzenetnek nevezte, hogy az Egyesült Államok már Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának. Ezért újabb intifádát, palesztin felkelést hirdetett.

December nyolcadikától, péntektől egy új intifáda indítására szólítom fel a palesztin népet a megszállással szemben, hogy kifejezze haragját a jeruzsálemi döntés miatt.

Haníje közölte, csak úgy lehet megbirkózni az Egyesült Államok támogatását élvező cionista politikával, ha új intifáda indul a megszállással szemben, és dicséretes ellenállás kezdődik ellene.

Donald Trump amerikai elnök döntött úgy, hogy az Egyesült Államok már Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és átköltözteti oda nagykövetségét Tel-Avivból. Szerinte ez régóta esedékes volt.

Kevesen örülnek Trump döntésének Jeruzsálemről

A palesztinok szerint az amerikai elnök lerombolta a kétállami megoldást.

Dührohamot kaphat ma a teljes arab világ

Donald Trump teljesítheti szerdán kampányígéretét, ami a komplett arab világot Amerika ellen hergelheti.

Halál Amerikára!

Címlapján ezzel a felirattal jelent meg csütörtökön az Izraellel szemben ellenséges Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez közelálló al-Akbár című lap, így reagálva Donald Trump bejelentésére. Haszan Naszrallah, az iráni támogatást élvező radikális síita szervezet vezetője helyi idő szerint este 6 órakor tart hivata...

    Olvassa el: 24.hu