Hárommilliós jutalomra számíthatnak a médiahatóság munkatársai2Fénykép© nepszava.hu

Hárommilliós jutalomra számíthatnak a médiahatóság munkatársai

, 4 hír, 3 oldalnézet

Az NMHH jövő évi költségvetési javaslata háromhavi jutalmat irányoz elő a munkatársaknak, közel 2 milliárd forintot elkülönítve erre, így a parlamenti szakbizottság indítványa alapján átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthatnak a médiahatóságnál jól dolgozók – írja a 24.hu.

A javaslat indoklása szerint a költségvetési terv háromhavi jutalommal számol, amelyet teljesítményértékeléshez kötnek. A hatóságnál félévente teljesítményértékelés történik, a hatóság speciális feladataival összhangban. A teljesítményértékelési rendszerben meghatározott szempontok szerint végzett értékelés alapján minden munkavállaló évente maximum 3 havi bérének megfelelő teljesítménybérben részesülhet.

A lap beszámolója szerint 2020-ban 9 milliárd 661 millió forintot irányoztak elő a személyi juttatásokra, míg a költségvetés végrehajtásáról szóló jogszabály szerint ténylegesen 8 milliárd 940 millió forintot költöttek a munkavállalókra. 2021-ben már 10 milliárd 478 millió forintot különítettek el a foglalkoztatottak személyi juttatásaira, ebből 1 milliárd 780 millió forint volt a jutalom.