Hat éve eltűnt férfi holttestére bukkantak a Grand Canyonban, miközben az ugyanott eltűnt Gábort keresték2Fénykép© blikk.hu

Hat éve eltűnt férfi holttestére bukkantak a Grand Canyonban, miközben az ugyanott eltűnt Gábort keresték

, 5 hír, 0 oldalnézet

Váratlanul egy 6 éve eltűnt turista holttestét is megtalálták a Grand Canyonban, amikor egy júliusban eltűnt magyar férfi után kutattak a mentőalakulatok az amerikai nemzeti parkban – írja az MTI. A mentők az Egyesült Államok délnyugati vidékén egyedül turistáskodó 45 éves Bérczi-Tomcsányi Gábort keresték, amikor légi kutatás közben észlelték az 56 éves amerikai turista, a New York-i Scott Walsh földi maradványait.

A férfi ruházata már szinte teljesen beleolvadt a környezetbe, a holttest pedig úgy terült el a földön, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen volt. A szerencsétlenül járt férfit utoljára 2015-ben egy buszról látták leszállni a nemzeti parkban, ám a parknak nem is jelentették az eltűnését. A brooklyni férfit, akinek utolsó ismert lakhelye Ecuadorban volt, a hátizsákjában és a dzsekijében talált dokumentumok alapján azonosították.

A Hongkongban élő Bérczi-Tomcsányi Gábor eltűnését még július 29-én jelentették a hozzátartozói. Az autóját augusztus közepén találták meg a Grand Canyon egy látogatóközpontjának parkolójában, a holttestét pedig augusztus 25-én, 131 méterrel a szurdok széle alatti Yavapai Pointnál.