Hatvanhat magyar települést érint a kerékpáros verseny3Fénykép© origo.hu

Hatvanhat magyar települést érint a kerékpáros verseny

, 8 hír, 5 oldalnézet

A GiroHungary2020 szervezőcsapata kedden 66 település vezetőinek tartott prezentációt a világ egyik legnagyobb kerékpáros körversenyéről – közülük 62-t érint közvetlenül a verseny, míg négyhez nagyon közel halad el –, szerdán pedig a rajt-cél városok (Budapest, Győr, Székesfehérvár, Nagykanizsa), illetve a fővárosi kerületek vezetői kaphatnak betekintést a kulisszák mögé.

Révész Máriusz, a GiroHungary2020 szervezőbizottságának elnöke, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: a Giro d'Italia hatalmas lehetőség minden érintett település számára, hiszen a világ figyelmét Magyarországra irányítja.

„Az elmúlt években több mint 800 millióan követték figyelemmel az olasz körverseny eseményeit. Érdekes belegondolni, hogy ezek az emberek jövőre a mi városainkat és falvainkat fogják látni – mondta el Révész Máriusz. – Egyetlen más sportesemény sem képes olyan módon bemutatni egy helyszínt a világnak, mint egy országúti kerékpárverseny, így nagyon fontos, hogy a települések milyen képet tudnak kialakítani saját magukról, milyen kreatív ötletekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet.”