Hét külföldi csapat részvételével rendeznek utánpótlástornát© kemma.hu

Hét külföldi csapat részvételével rendeznek utánpótlástornát

, 4 hír, 0 oldalnézet

Farkas Balázs, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón kiemelte: hisznek a folyamatos fejlődésben, ennek jeleként tudnak ezúttal szintet lépni a rendezésben. Hozzátette, a 2019-ben megalapított Barca Academy Hungary látványos fejlődését bizonyítja, hogy szeptemberben már a harmadik edzőközpontjukat nyitják meg. Az akadémia a tavalyi torna sikere után az idén már hét külföldi csapat részvételével rendezi meg a kupát a 2011 és 2014 között született gyerekek számára a THSE-Szabadkikötő csepeli sporttelepén.

"Tavaly csak egy határon túli klub részvétele miatt nevezhettük nemzetközinek a tornánkat, ami akkor még csak egynapos rendezvény volt, míg az idén már kétnapos lesz. A kupán négy korosztályban hirdetünk győztest, a döntők vasárnap egymás után következnek" - mondta. Hozzátette: a torna "izgalmas, szakmai szempontból is kiemelt rendezvénynek ígérkezik", hiszen a magyar csapatok és fiatal játékosaik nemzetközi riválisokkal is összemérhetik magukat.

Martí Nadal Velasco, a Barca Academy Hungary szakmai igazgatója kiemelte: rendkívül büszkék, hogy a tavaly, hagyományteremtő céllal elindított tornán idén már hét külföldi gárda szerepel, köztük anyaegyesületük, az FC Barcelona.