Hétfőn még lecsap az ónos eső, de hétvégéig folyamatosan melegszik az idő, 10 foknál is magasabb hőmérséklet lehet jövő héten4Fénykép© blikk.hu

Hétfőn még lecsap az ónos eső, de hétvégéig folyamatosan melegszik az idő, 10 foknál is magasabb hőmérséklet lehet jövő héten

, 8 hír, oldalnézet

2020. január 26. 16:03 - szerző: MTI

Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn marad a jobbára borult, párás, foltokban ködös idő. Délutántól a Dunántúl nyugati, északnyugati részén szakadozhat fel a felhőzet, és ott lehet némi napsütés. Ónos szitálás, hószállingózás szinte bárhol kialakulhat, főként az Alföldön több helyen valószínű ónos eső, eső is. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 fok között várható.

Az ónos eső miatt 11 megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, ugyanakkor a nyugati, délnyugati határ közelében időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró. Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, de északkeleten havas eső, hó, ónos eső egyaránt előfordulhat.