Hétfőtől személyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet4Fénykép© origo.hu

Hétfőtől személyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

, 6 hír, oldalnézet

Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú – 2016. január 1-től kibocsátott – személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez – közölte a MÁV Zrt. vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a MÁV utasai a bérletüket mostantól az új típusú személyazonosító igazolványukon elektronikus adatként tárolhatják. Az eSzemélyihez hozzárendelt bérlet előnye, hogy az utasnak nem kell papíralapú bérletet őriznie és magával vinnie. A vasúttársaság korábban a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalakon tesztelte az innovatív módszert, amely már több mint ötmillió állampolgár számára jelenthet kényelmes, papírmentes megoldást a mindennapi vasúti utazások során.

A tájékoztatás szerint a vasúttársaság belföldi pénztáraiban megvásárolható, a szolgáltatási területére érvényes 30 napos dolgozó és tanuló, a havi és félhavi, továbbá a regionális bérletek rögzíthetők az eSzemélyin. Az elektronikusan rögzített bérlet ára és felhasználási feltétele megegyezik a pénztárban váltott papíralapú bérlet árával és az azzal igénybe vehető szolgáltatással – tudatta a vasúttársaság.