Hihetetlen pech miatt nem nyert a Fradi, kikapott az Újpest
Fotó: alfahir.hu

Hihetetlen pech miatt nem nyert a Fradi, kikapott az Újpest

5 hírek, 2

A magyar bajnoki ezüstérmes Ferencváros labdarúgócsapata eléggé belenyúlt az Európa Liga-selejtező sorsolásánál: már az első körben megkapta ellenfélnek Izrael történetének legeredményesebb klubját, a 21-szeres bajnok Maccabi Tel-Avivot.

A Fradi eltörölné a piszkos múltat

A Ferencváros hét alapítója közt négy zsidó származású tag található, ehhez képest a klub közelmúltjára inkább a szélsőjobboldali bélyeg ragadt rá. Ezen változtatna a vezetés.

Thomas Doll együttese nem volt megilletődve, jól kezdett a Fradi és ugyan némi izraeli segítséggel, de a vezetés is majdnem összejött a hetedik percben, amikor egy középre ívelt labdába Sabori tette bele a fejét úgy, hogy az kis híján a saját kapujába pattant. A 16. percben aztán elmaradt egy tizenegyes, Botkát rúgták fel a tizenhatoson belül, de a spanyol játékvezető szerint nem történt szabálytalanság.

A második félidő elején a Maccabi volt aktívabb, Rikan pedig kis híján meg is szerezte a meccs első gólját, ám 15 méterről leadott lövése nem sokkal, de elkerülte a kaput. A nagy ijedtségre gól volt a Fradi válasza:

egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Spirovski lőtte rá a labdát, ami egy védőn is megpattanva jutott a hálóba.

A Fradi gólja (forrás: nso.hu):

Megfogta a bekapott találat az izraelieket, a 78. percben pedig volt egy újabb ígéretes lehetősége a Ferencvárosnak: a meccs legjobbja, Gorriarán cselezett ki több védőt is, á...

    Olvassa el: 24.hu